WoW Türk Forever
← Genel Sohbet

📌 Vanilla'dan bugüne bir Horde oyuncusu: Bu siteyi neden kurdum?

T

Telvanni#2454 Yönetici

3 saat önce

Merhaba Azeroth'un Türk sakinleri,

Kendimi kısaca tanıtayım: 2006'dan beri World of Warcraft oynuyorum ve o günden bu yana tarafım hiç değişmedi, hep Horde. Oyuna vanilla'nın o geniş, acımasız ve bir o kadar büyüleyici dünyasında başladım; bugün hâlâ retail'de oynamaya devam ediyorum. Yaklaşık yirmi yıl...

Bu sürede hemen hemen her sınıfı oynadım. Tank oldum, önümdeki grubu ayakta tutmaya çalıştım; healer oldum, mana barına bakarak ter döktüm; DPS oldum, meter'da bir satır yukarı çıkmak için rotasyon ezberledim. Ciddi raid guildlerinden akşam sohbeti için toplanan küçük aile guildlerine kadar pek çok farklı guildde yer aldım. Hepsinden bir şey öğrendim, hepsinde dostluklar kurdum.

Neden şimdi?

BlizzCon'da WoW Forever açıklandığında içimde yıllardır uyuyan bir şey uyandı. Yıllardır "Classic+" diye konuştuğumuz şey nihayet gerçek oluyor: seviye sınırı kalıcı olarak 60'ta kalıyor, TBC'ye geçip biten bir sezon değil, yeni bölgeler, zindanlar ve raidlerle büyümeye devam eden kalıcı bir dünya. Token yok, karakter boost'u yok; yolculuğun kendisi oyunun ta kendisi. Bizim neslin özlediği şey tam olarak buydu.

Eksik olan şey

Duyurudan sonra "Türk oyuncular nerede toplanıyor?" diye baktım. Dağınık Discord sunucuları, birkaç mesaj grubu, yabancı forumlarda kaybolup giden Türkçe mesajlar... Ama guildleri ve oyuncuları bir araya getiren, guild arayanın guildini, üye arayanın üyesini kolayca bulabileceği derli toplu bir Türkçe site göremedim.

Eskiden bu işi forumlar yapardı. "Üye alıyoruz" başlıkları, sınıf tartışmaları, raid sonrası sayfalarca süren yazışmalar... O kültür zamanla kayboldu. Forever tam da o ruhu geri getirmeye çalışan bir oyun; o yüzden bu işte benim de tuzum olsun istedim ve WoW Türk Forever'ı kurdum.

Bu sitede neler var?

• Guild bul: Fraksiyon, oyun tarzı (raid, PvP, sosyal, leveling) ve aranan sınıfa göre filtrele, beğendiğin guildin Discord'una tek tıkla geç.
  • Guildini ekle: Guild liderleri ücretsiz ilan açıp aradıkları sınıfları belirtebilir.
  • Guild arıyorum: Karakterini, rolünü ve oyun saatlerini yaz, guild liderleri seni bulsun.
  • Haberler: WoW Forever ile ilgili gelişmeleri Türkçe olarak paylaşacağız.
  • Forum: Sınıflar, raidler, PvP, sorular... Eski forum sohbetlerinin tadını yeniden yaşayalım.

Hepsi ücretsiz.

Yıllardan kalan birkaç tavsiye

Bu kadar guild görmüş biri olarak, guild arayanlara ve guild kuranlara birkaç söz:

• Saat uyumu her şeyden önemli. En iyi guild bile senin oynadığın saatlerde aktif değilse sana göre değildir. İlana bakarken önce saatlere bak.
  • Beklentini baştan söyle. Hardcore progress mi istiyorsun, rahat bir aile ortamı mı? İkisi de güzel, ama karıştırınca kimse mutlu olmaz.
  • Guild liderleri, kurallarınızı açık yazın. Loot sistemi, raid katılımı, voice zorunluluğu... Baştan net olan guild uzun yaşar.
  • Acele etme. Birkaç akşam birlikte oyna, sohbet et, sonra karar ver. Yirmi yılın bana öğrettiği en önemli şey şu: iyi bir guild oyunu, kötü bir guild de oyunu sevdiğin hâlde bıraktırır.

Son söz

Vanilla'da bizi oyunda tutan şey ne grafiklerdi ne de loot; yanımızdaki insanlardı. Forever da aynı ruhla geliyor. 5 Kasım'da kapılar açıldığında Türk oyuncuların dağınık değil, bir arada olmasını istiyorum.

Önerilerinizi, eleştirilerinizi ve görmek istediğiniz özellikleri bu konuya yazın. Siz ne zaman başladınız, Forever'da hangi sınıfla yola çıkacaksınız?

Alliance dostlarımız da baş tacı; ama Horde'dan biri olarak son sözüm belli: Lok'tar ogar!

Cevap yazmak için giriş yap ya da kayıt ol.